Там в недрата на Витоша планина,
живеели петима братя и една сестра.
Сред горите в една далечна махала,
родителите им създали дом, отгледали деца!
Тя сестрата била е и е строга и добра,
възпитавала ги като родител, с добра душа!
Животът им бил труден и тежък някога,
а те израснали с обич и много работа!
Минаха години, сестрата пак е до тях и ги обича,
напътства ги, понякога сърдито им нарича!
Някой от братята отидоха си от тази земя уви,
за жалост съдбата жестока така им отреди!
А тя остава си все силна, горда и добра,
семейство, любящи деца, сбъдната мечта!
Тя стоджарът е на рода ни на тази земя,
благодаря ти лельо моя, целувам ти ръка!
© Валентин Миленов Всички права запазени