24.10.2014 г., 23:30 ч.

Петъчни терзания 

  Поезия » Друга
1102 0 10

Един самотен, дълъг петък

реши да ме опитоми.

Любов, заплахи, страсти, клетви.

А после няколко вини.

И слабият, посредствен петък,

за който всичко е игра,

накрая си изми ръцете,

забрави всичко и заспа.

Дали ще мога да си спомня

къде го срещнах или как?

Във ъгъла ме чака стомна

като лечение за мрак.

Като лечение за петък,

прострял ръцете си над мен.

А колко думи, колко клетви

мълчат във вчерашния ден.

Един самотен, дълъг петък.

Синусоида. Стъпала.

 

Оставил ме е да се сетя

и аз да го опитомя.

© Елена Биларева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??