30.05.2012 г., 23:39 ч.

Певец 

  Поезия » Друга
627 0 4

Не бе завършил още песента

и публиката ревна като звяр:

"На гарваните имаш наглостта!

Гласът ти е най-лошият кошмар.

 

Махни се, некадърнико, от тук!"...

И още куп вулгарни пожелания.

Наричаха го "гнида, мухъл, чук"...

И всички близки имаха послания.

 

Но той не спря, а песента довърши.

Очите му издадоха сърцето.

Дори се поклони, когато свърши.

Домат не го улучи във лицето.

 

Понякога дори това е нужно,

от скърцането музика да чуем.

Най-лесното е винаги най-трудно,

а трудното сме свикнали да плюем.

 

Изчака позатишие в народа

и каза с глас спокоен, ала твърд:

"Простете ми, да пея аз не мога

и затова сега ви пях - за смърт!"

© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??