25.08.2023 г., 14:08 ч.

Пианистката 

  Поезия
686 11 20

Тя припява на песни от свършили филми

и завива следобеда с шал.

Вечер пръски небе по килима разстила,

да завихри звездите на бал.

 

Насред малкото холче в квартала панелен,

под изгрелия нов небосвод,

тя преражда Чайковски на "три" (равноделно).

И се крие от своя живот.

 

Малка тъжна жена, с малко тъжно пиано.

През прозореца плисва се валс,

чийто такт в "алегрето" дори ще подхване

на дъжда неритмичния вал.

 

И запяват за миг избелелите снимки

върху прашния цветен тапет -

шепа светли лица, шепа спомени мними.

А светът си поема напред.

 

 

Мила Зарева

© Мила Зарева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??