Пианистката
Тя е мила, нежна и красива жена,
елегантна с красива рокля на цветя.
Сяда зад пианото и отмята своята коса
и нежните и пръсти танцуват сега!
Звучат мелодии различни от някога,
изпълнени с чувство от красивата жена.
Те напомнят ни за Живота и за Любовта,
има в мелодията много радост и тъга!
Черно и бяло, това са цветовете в живота,
клавишите на пианото са в тези цветове.
И сякаш играят и върху тях пръстите,
една игра с мелодията, уловени мигове!
И когато има в душата и радост и тъга,
тя сяда зад пианото с красива усмивка.
То е нейното спасение и тя музиката,
излиза от пръстите и, от нейната душа!
© Валентин Миленов Всички права запазени