21.04.2023 г., 10:03 ч.

Пич 

  Поезия » Хумористична
191 0 0

Ей,що саги преживях!

Даже и в казарма бях...

Живота-хубав, но и лош-

изкарах в бедност и разкош.

 

Имах срещи с чукундури.

Житейски блъскаха ме бури.

За жените да приказвам?

Глава да ме боли...Отказвам!

 

Да, мачкал ме е мен живота!

Но, не съм и идиота!

Винаги съм бил курназ

и натискал пълна газ.

 

А сега, когато вече

началото от мен далеч е,

краят бързо ме настига,

няма как да кажа:,Стига!"

 

Аз ,все пак, държа асото...

Може би, а и защото

бил съм в своята стихия,

с Бог амброзия ще пия!

 

© Георги Янков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??