Пих от тебе, Любов
Пих от тебе, Любов,
тази сладка отрова!
И изгарях в копнеж,
и на смърт бях готова!
В рая бях и в пустиня!
Грешница и Богиня!
Пих от тебе, Любов!
Върхове покорих
и се свличах по склона.
Бях и с трънен венец,
и със царска корона!
Бях жена!
Силна бях! И ранима!
Пих от тебе, Любов!
И нека те има!
Таня Иванова
© Таня Ив Всички права запазени