В пино ноар
се стичам
като гроздето,
намачкано
от загорели,
опитни ръце
и всяка капка
рикошира
по небцето
с неподправен вкус.
Само опитен винар
ще приплъзне
виното по дъното,
за да прихване
течните нюанси.
Отпивай ме на глътки,
бавно и тържествено!
В памет на зърната,
пречупили страстта
на слънцето.
© Росилина Хесапчиева Всички права запазени
Произведението е участник в конкурса: