10.08.2019 г., 6:36 ч.

Пир 

  Поезия
458 0 2

Мечти, поднесени в поднос.

Кошмари, задушени в скърби.

Изгубил своя коловоз,

открий ти себе си най-първо.

 

Ръжда по златните блюда.

И бримка в божията дантела.

Душата е една... И затова

си има собствена постеля.

 

Ти лакомо не гледай на света - 

присядат лошо сиви делници.

В затвор от мрачна самота

мисли за вятърните мелници.

 

И къс по къс раздавай от плътта,

за да нахраниш вълци и чакали.

Когато вземаш, без да даваш - запомни,

че други, вместо теб, са дали...

© Константин Дренски Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Браво! Великолепно прозрение!
  • "Когато вземаш, без да даваш - запомни,
    че други, вместо теб, са дали..." Много хубаво!
Предложения
: ??:??