5.08.2008 г., 15:02 ч.

Пиратство 

  Поезия » Философска
563 0 7

Когато ги убиваха кралете

страхът и гнилите монархии,

бе времето на тронове отнети,

на революции, но донякъде анархии,

тълпата бе неудържима

в посоките към кървавите зрелища,

бунтовниците, силни, несломими,

застъпваха различни гледища,

историята бе жестока,

в роля на вампир и кръвопиец,

съдбата се оказваше безока,

играеше на килър и убиец,

кралете вярваха, че ще са вечни,

богати, горди, благословени,

не вярваха в идеите човечни,

платиха с кръв окървавени

и жалки бяха в голотиите,

лишени от увереност, надменност,

с ръце прикрили срамотиите,

духа,подложили на тленност...

Сакрални бяха идеалите

за свобода, за равенство, за братство,

блестяха кърваво медалите,

историята преповтаряше пиратството...

 

Вдъхнови ме песента на Rainbow - "Kill The King".

 

© Димитър Станчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??