10.01.2012 г., 15:47 ч.

Пироман 

  Поезия » Хумористична
460 0 3

В квартала гражданите до един треперят,

че не коли, а пепел ще намерят –

върлуват нощем тайни подпалвачи!

О, кой ли тази сутрин ще проплаче?!

 

Комшийката вън, стиснала тупалка,

следи да зърне пламък от запалка;

спотайва се сред тъмната градина,

за да наложи нечия гърбина!

 

Че стана кака Янка опълченка:

закона варди – първа му е фенка! –

и е готова всякакви апаши

да поизплаши и да напердаши!

 

Но, ето – вижда светеща цигара!...

До паркинга... ей там – на тротоара!...

Изскача кака Янка с боен вик

и пироманът получава тупаник!

 

Превива се страдалецът ò две,

от зор подгъва слаби колене!

– Автомобилите ще палиш, а?! Бандит!...

О, неее... пияният ù мъж – Огнян – лежи пребит!

© МАРИАН КРЪСТЕВ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • С Водолейчето!
    Усмихна ме
  • Хубаво е човек да вижда смеха и в не толкова смешни неща, иначе как ще оцелеем?! Поздрав!
  • Не знам дали е за смях...ама аз се разсмях !!!Поздрав Мариан!!!
Предложения
: ??:??