Рошавата ни писана Рошавата писана,
през живота си една мишчица не хвана. една мишчица не хвана.
Голяма дебелана стана, Голяма дебелана стана,
капанът за мишки е нейната отмяна. капанът е нейната отмяна.
Все пред камината лежи, Пред камината лежи,
нещо мърка и ръмжи. нещо мърка и ръмжи.
Тежко стъпва, коремът и тежи, коремът много и тежи,
много скоро котенца ще ни роди. скоро котенца ще роди.
Дано поне те да станат мишеловци, В една мразовита нощ,
че от миши страх избягаха ни всички гости. писанка напълни своя кош.
сега с писаната сме само двете, Три котенца в нея се гушат
гледам си я като крехко цвете. и мъркането на мама слушат.
след съвет за редактиране
В една мразовита нощ
писанка роди и напълни своя кош.
Три мъничета в нея се гушат
и пращенето на дървата в огъня слушат.
© Славка Григорова Всички права запазени
Поздрав, че си се вслушала!