10.02.2010 г., 13:57 ч.

Пиша ви с пера от лястовици бели 

  Поезия » Гражданска
639 1 2

 

С ПЕРA ОТ БЯСТОВИЦИ БЯЛИ

 

Пиша ви с пера от лястовици бели,

с гълъб ви пращам своите послания.

Душите ви не са ли зажаднели

за обич, за мечти и за  желания.

Недейте се отказва от мечтите,

угрижени от толкова проблеми!

В мечтите ни човешкото е скрито,

животът няма да ни го отнеме.

Сърцата си, ви моля, разтворете!

Вземете топлината, в тях събрана,

и  жаждата човешка утолете!

Тъй  много малко доброта остана.

Търсете, хора,  лястовици бели!

Аз зная, зная, че и днес ги има!

Дори далече да са отлетели,

повярвайте, ще свърши тази зима!

И щом гнездата им са още тука,

прикътани в гърдите ни човешки,

след вихъра от гняв и сива скука,

през океан от страсти и от грешки,

при нас ще се завърнат като пролет.

В сърцата си добри ще ги открием,

че там ще свърши дългият им полет.

Аз вярвам, хора!  Вярвайте и вие!

 

© Генка Богданова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??