9.02.2013 г., 7:55 ч.  

Пишман автомобилисти 

  Поезия » Хумористична
394 0 2

Вчера Бо кола подкара,

стана много важен.

Малко нова, малко стара –

някой друг ще каже.

 

В автокъщата край пътя

дълго я избира

и покупката окъпа

с каса светла бира.

 

А на сутринта, не щеш ли,

дълго Бо я пали.

Сякаш кестени горещи

от пещта ще вади.

 

Вие бендиксът и съска

та събра зяпачи –

цяло стадо селски гъски,

воини – апачи.

 

Един дава му съвети,

клеми друг затяга.

Фаровете й не светят,

ни чистачки бягат.

 

Но под вик „Айруп” я бутна

входната дружина.

Тя прикиха и припука,

и опуши трима.

 

Май моторът й запали,

такта взе да брои

и подскокна като хала

та проглуши двора.

 

Хвана пътя из града ни –

втора употреба.

Като всичките стопани

в столицата с герба.

 

Въздухът ни замърсява,

вдига децибели.

Тя и цялата държава

киха и се звери.

 

И на прехода се кръстим

с крачка към Европа,

свили чинно трите пръста –

вятърна посока!

© Иван Христов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • E, няма нови "Лади" и "Рено".Сега ще караме трошките, така е!Поне ме разсмя от сърце.Поздрав !
  • То да беше втора-здраве му кажи,за нея трудно се разбира и от специалист дори!!!
Предложения
: ??:??