4.07.2006 г., 21:22 ч.

Писмо 

  Поезия
668 0 6

Получихме писмото, дъще клета,
сълзите ти говорят вместо теб,
за бедност, оковаваща нозете,
за къшеите стар мухлясал хлеб.

Права си за туй, че в тази зима
добре живеят подлите души.
С кражби и корупция те имат,
децата им са с лъскави коли.

А твоите все носят стари дрешки...
Очите им все питат за храна.
Но ти ги възпитавай с чест човешка
и да обичат родната земя!

Тя, майка ти, не може, мила дъще,
да ти помогне с нищичко сега,
защото роб е в своята си къща
с пенсийката й - за две писма.

Очите й от сълзи изгоряха,
погледът й тъне във мъгла.
Пропукана е родната ти стряха.
Вилнее в нея студ и нищета.

Дали сгрешихме - вечер си говорим,-
че бранихме и доблест, и честта
и не мисли, че с нея ние спорим -
уверени сме в наш'та правота.

Кой ли във живота е безгрешен?
Грешници сме всички, дъще мила.
Сънят ни нощем - тъжен, безутешен,
кошмарите във него се се скрили.

За внуците си щастие желаем.
В немощта си, от любов горим.
Пред Господа защо ли да се каем?
Той скрил се е - далечен, невидим.

Съвети нявга ние сме ти дали,
последвай ги и днес във туй тегло -
Родното огнище ти да браниш,
да вярваш във човешкото добро.

9. 1. 2003г.

© Найден Найденов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??