3.06.2018 г., 1:18 ч.

Писмо 

  Поезия
363 0 0

Листата, разхвърляни по масата,

Омазани с петна от мастило,

Надраскани грозно от ръката ми...

Искаше ми се това писмо да е красиво.

 

Нямах много какво да кажа.

Въртях писалката и правех петна.

Като ноти, като сълзи, като песента,

Която приживе така и не изпях.

 

Исках да е спретнато, чисто и красиво,

Както цял живот напразно се стремях

Да постигна всичко непостижимо

И никога досега не успях.

 

Разхвърляни листа, кръв и думи,

Безпорядък, надживял самия живот.

Неуспешен опит за сбогуване...

Нужно ли е писмо след куршума?

 

© Ваня Накова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??