8.10.2007 г., 14:27 ч.

Писмо до приятел 

  Поезия
3993 0 30
Хей, приятелю, къде замина?
Трудно ли ти е сега?
Тук е твоята родина!
Ще се върнеш ли? Кога?

Хей, приятелю, градиш ли
бъдещата си съдба?
Със приятели делиш ли
хляб и сол, и самота?

Свирите ли на китари,
пеете ли до зори?
Казвате ли си ,,наздраве''
за младежките ни дни?

Еех, приятелю... кога ли
ще се върнеш у дома
тук, при старите другари
да пророним по сълза...!
.................
Нека вдигнеме ,,наздраве''
за добрите времена
Хей, приятелю, разбра ли
как ти липсваме сега...?

(Посветено на мой приятел, Лаката)

© Анета Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??