5.08.2014 г., 23:21 ч.

Писмо до Рая 

  Поезия
1012 0 1

                                 До поискване. 

 

Във този ден, във час последен

и ти замина. Стàна леден.

Но знам, че ти сега си в Рая.

Нали във Ад живя до края.

Жена ти все стои на прага

и плаче, защото ти е драга.

Едно врабче със човка-ваза

ти сложи цвете на перваза.

В зелените треви-ливади

едно щурче ми се обади

и с тъжна песничка в тревата

оплака смъртната ти дата.

Проплака стряхата ти вкъщи,

а мокрият капчук се смръщи.

И облакът дори заплака -

с небесни сълзи те оплака.

 

Приятелю, за теб жалеем...

Престанахме сега да пеем.

Живеем в дни и зли, и диви.

И здраве няма, но сме живи...

 

© Никола Апостолов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много силен и докосващ сърцето стих!
    "Живеем в дни и зли, и диви.
    И здраве няма, но сме живи..."
    ----------------------------------------------------
    Щом сме живи винаги има надежда...
    Поздрави и за тъжния лирически, и за
    прекрасния поет сътворил това елегично
    бисерче!
Предложения
: ??:??