15.11.2005 г., 13:00 ч.

Писмо до самоубиеца 

  Поезия
880 0 2

Смъртта пристига черна, стъпва бавно,
и взема със себе си една душа.
Ти може би живял си славно,
но тя не се интересува от това.

Кога и кой да вземе тя решава,
избира някак, действа, после край.
След нея тяло без душа остaва,
а живите мечтаят си за рай.

Недей я вика-идва тя сама.
Когато най-малко я очакваш,
недей посяга към Смъртта ръка-
защото по-добре е да изчакваш.

Не се предавай, смисъл потърси,
все има нещо дето те възпира,
налага ли се-ти се озлоби,
кръстосай с врага рапира.

Режи глави, бий, осакатявай
и нека страда много твоя враг,
бори се и не се предавай,
но със Смъртта не сключвай брак.

Цени живота. Имай малко вяра,
повярвай в щастливата звезда.
Живееш и се бориш ти под пара,
но знай, че със всички е така.

© Валери Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Браво!!!Страхотно е!!!Заслужава си човек да се замисли и да продължава да живее, въпреки трудностите, въпреки болката!А това да не я търсим - смърта - защото тя ще ни намери, много ми допадна!!!Поздрави!!!
  • Много ми хареса Просто е супер, продьлжавай все така!!!
Предложения
: ??:??