25.12.2022 г., 8:40 ч.

Писмо от един Хахо 

  Поезия
147 4 4

ПИСМО ОТ ЕДИН ХАХО

 

... посоките на този свят са пет, последната отвежда във Всемира,
роденият със участ на поет – дори отвъд да иде! – не умира,
събужда ни по третите петли, със Сънчо вечер води ни в горици,
ако душата много ви боли, превързва я със сенчици на птици,
ще ни почерпи чаша със мерло, или – додето тънък вятър свирка,

 

със старичкото свое колело ще профучи край зимната ни спирка,
ще милне с обич някое момче, обелило колянце връз паважа,
когато меко слънце напече, ще слезе край тръстиките на плажа,
безгрижен хахо, даже лековат, неприложим, направо безполезник! –
върви поетът в този смахнат свят и ни реди пространствата си звездни.

 

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много готино! ❤️
  • Честито Рождество Вальо. Туй е шестата посока- онази от която дойдохме.
  • Честита Коледа! Радвам се, че прочетох!
  • неприложим, направо безполезник! –
    върви поетът в този смахнат свят и ни реди пространствата си звездни.

    Честито Рождество Христово, Поете, дълги години да ни топлят римите ти!
Предложения
: ??:??