16.01.2024 г., 8:28 ч.

Писмо от един влюбен глупак 

  Поезия » Любовна
141 3 4

ПИСМО ОТ ЕДИН ВЛЮБЕН ГЛУПАК

 

…хайде, тръгвай си вече! Перонът е пуст и унил.

Машинистът надува за трети път тънката свирка.

Аз приличам навярно на влюбен глупак през април.

А пък ти на кондукторка, слязла на моята спирка.

 

Бих ти казал и “Сбогом!”… Така ненадейна от днес

отлетялата болка от късна любов ще ме парва.

Ще се гъне в съня ми полуделият нощен експрес,

с който ти си отиде от мен, от морето и Варна.

 

А когато в зори ме погълне човешката гмеж

и се хвана за хляба със нокти, със зъби и лакти,

ще гори и ще плаче на спомена тънката свещ,

ала ти ще си вече на някоя друга галактика.

 

Ако искаш, вземи ме – и в тъмното, мръсно купе

скрий ме някъде много дълбоко във свойте багажи.

Или просто хвърли ме на граничното ГКПП

като сборник със ребуси, книжка с любовни миражи.

 

Е, какво пък? Дано по-далече от мен ти върви.

И дано да забравиш твоят влюбен глупак как ти вярва.

Аз ще пея за тебе в солените морски треви.

И ще чакам експреса на самотната гара във Варна.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??