17.04.2023 г., 8:51 ч.

Писмо от Небето 

  Поезия
157 2 3

ПИСМО ОТ НЕБЕТО

 

С обич към всекиго длани протяга Господ от нашето черно небе –
даде ми риза, сандали, тояга, винце във мях, къшей хлебец в торбе,
мога със тях да живея до триста, вече съм свикнал на радости кът,
друго какво ли от него да искам? – друмниче кротко по дългия Път,
топлото слънце да милне по залез
моите – все тъй безсънни, очи,

 

и на мига да се радвам – скиталец, нищо, че той във съня ми горчи,  
ако настигна по пътя несретник, хляб да му дам – и тютюн за лула,
дните да бъдат тъй дълги и светли! – както за всекиго Той пожела,
тихо да дишам в тревите на хълма, и от света да си тръгна – смирен.
Простичка радост гръдта ми изпълва –
Господ със обич си мисли за мен.

 

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • С толкова много любов написано, по човешки топло и простичко.
    24 карата поезия.
  • Само избраните могат да получат " писмо от небето" и да разчетат със сърцето си заръките в него. Аз отдавна знам, че точно ти си от тези избраници, Валери! Светли да бъдат дните ти, не само по време на празниците, морско момче!👍
  • Христос Възкръсна, морско момче!
    Бог те обича!
    Бъди здрав и благословен!
Предложения
: ??:??