1.09.2018 г., 0:37 ч.

Писмо от птиците донесено 

  Поезия » Любовна
411 1 0

Ти ме откри, и прочете ме цяла.
Проговори във мерена реч.
Нямах обувки за роклята бяла,
а и градът беше толкоз далеч...
Невидима, семпла, мина век от тогава –
недокосната книга бях, дори от критик!
Бог ти даде дарба, такава – 
с твойте думи си направих бутик!
Боса ходих по наш`те пътеки
да намеря лицето ти там...
Рових страници, томове, ...теки,
още ли си, четох, толкова сам?!
Днес помниш ли моята усмивка,
очите мой помниш ли, кажи?
Притваряш ли клепачи без почивка?
Изписа ли перата, може би?!

от птиците донесено на 20.04.2016 г 23,11 часа

© Таня Чардакова Всички права запазени

Стихотворението за първи път е публикувано в творческия ми фейсбук "Dvekitki Karlovo" на 20 април 2016 г., и е първото от всичките ми стихотворения, което си позволих да публикувам във фейсбук. 

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??