15.01.2021 г., 17:26 ч.  

Писмо от третия етаж 

  Поезия » Любовна
646 8 10

ПИСМО ОТ ТРЕТИЯ ЕТАЖ

 

Защо си ме излъгал – не разбрах. 

Аз – може би – повярвах от наивност.

От чувствата остана шепа прах,

полепнала по мръсните корнизи. 

 

Студена като вчерашно кафе,

безпътицата в мене пропълзява.

Ти питаш ли се как и накъде

животът ми без тебе продължава? 

 

Не ми се слушат повече лъжи –

захвърлям ги като ненужни вещи.

Горчи ми утрото и ми тежи,

че всяка стъпка е била погрешна.

 

А думите не струват и петак –

подхвърляш ги по милост, на трошички. 

Но даже да си тръгнеш, няма как

да спра да те очаквам и обичам...

© Валентина Йотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??