15.08.2009 г., 11:47 ч.

Писмо в бутилка 

  Поезия » Бели стихове
732 0 6

 

                      на мама

 

до всички пристанища

лодки и кораби

целунали вятър

поели вълни

отнесете бутилка

с послание тайно

отвъд хоризонта

на мойте мечти

писмо ù написах

изляла тъгата

прегърнала снимка

от минали дни

дали ще ме чуе

оттатък Земята

и знак ще ми прати

по вълшебни звезди

избърсах сълзата

пробягала леко

по бузата бледа

в среднощния час

отново си спомних

усмивката нежна

ръката ù топла

спокойния глас

отдавна пораснах

но в мене детето

остана завинаги

там - в есента

когато безшумно

с усмивка на устни

завинаги тръгна си

тя от дома

кажете ù кораби

лодки и риби

обичам я в дните

и във нощта

макар да е минало

толкова време

със мисъл за нея

аз все ще горя

по пътя се лутам

греша побеждавам

минута отмора

отново борба

понякога чувствам

духа ù във мене

той дава ми сили

да продължа

дано те достигне

писмото ми мамо

а после в съня ми

да дойдеш за час

кажи че ме помниш

а после тръгни си

мога вече сама

да вървя по света

аз зная животът

е временна гара

на спирката следваща

чакаш ме ти

до всички пристанища

лодки и кораби

до морските фарове

и подводни скали

отнесете писмото ми

там - в необятното

и върнете ми вярата

в бъдните дни

~~

© Елица Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??