11.03.2012 г., 14:36 ч.

Питай 

  Поезия » Любовна
462 0 0

Питай онзи млад мъж.
Казват "за него се дръж".
Питай как виното се лее,
как волно човек да пее.
Питай за небето и звездите,
как на рая отварят се вратите.
Питай как опасно се играе.
Питай него, той знае.

 

Ти на дявола продаде си душата,
искаше да ти се ровя в главата,
искаше опитно зайче да бъдеш,
но дали след мен ще пребъдеш?
Искаш помощ, а какво ли ще получиш?
На добро момиче не успя да случиш.
Сърцето ти за шанс отново моли.
Още колко ще търпиш да те боли?
Мястото, където аз успях да вляза...
никога оттам не ще изляза.
Ще бъда във вятъра и в листата,
ще бъда през нощта и след зората.

 

Питай онзи старец бял
защо е той тъй вял.
Питай го къде сгреши,
от грешките му се поучи.
Питай за небето и звездите,
как и откъде идват бедите.
Питай него, той знае,
че с огън не се играе.

© Ис Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??