5.02.2017 г., 18:40 ч.

Пито - платено 

  Поезия » Друга
539 1 2

ПИТО - ПЛАТЕНО

 

Ще си платя за всичко!

Сметката расте.

Все още карам я на вересия.

Кръчмарят е добър.

Дано поне,

още толкова при него да изпия.

 

Той всеки ден

внимателно записва

изпитото във своя стар тефтер.

Но кой ли ден

ще се обърне листа

и ще започне да чертае върху мен?!

 

А аз ще викам!

Аз ще го помоля,

да ми отпусне още ден поне.

Но той ще каже:

- Стига, брат! Не мога!

Времето да си платиш дойде!

 

А се страхувам...

Много се страхувам,

че когато драсне и последната черта,

ще се окаже,

че единствено със Ада,

сметката ще мога да платя!

 

Емил Стоянов

© Емил Стоянов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • И на мен много ми хареса! Браво, Емо!
  • Бе то ако ставаше така, много щяхме да сме тези, дето да се разплащат с Ада, ма не ставааа, мамка му, не става!! )
    Хубав стих, Емо! ))
Предложения
: ??:??