ПИТО - ПЛАТЕНО
Ще си платя за всичко!
Сметката расте.
Все още карам я на вересия.
Кръчмарят е добър.
Дано поне,
още толкова при него да изпия.
Той всеки ден
внимателно записва
изпитото във своя стар тефтер.
Но кой ли ден
ще се обърне листа
и ще започне да чертае върху мен?!
А аз ще викам!
Аз ще го помоля,
да ми отпусне още ден поне.
Но той ще каже:
- Стига, брат! Не мога!
Времето да си платиш дойде!
А се страхувам...
Много се страхувам,
че когато драсне и последната черта,
ще се окаже,
че единствено със Ада,
сметката ще мога да платя!
Емил Стоянов
© Емил Стоянов Todos los derechos reservados