31.01.2012 г., 20:57 ч.

Пиян дядо 

  Поезия » За деца
1144 0 19

из новата детска книжка "Червенобуз юнак"

(раздел "Вредни навици")

 

ПИЯН ДЯДО

 

 

Дядо пийване обича.

Сутрин към кръчмето тича,

а на връщане залита

и краката си преплита.

Даже вчера взел да падне

пусти дядо посред пладне.

Яко кюснал се в стената

и си наранил главата.

Ох, какво ли да го правя?
Навиците не забравя.

Както хубаво се фрасна,

съм решил – като порасна,

нито някаква ракия,

нито вино пък ще пия!

 

© Борко Бърборко Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??