20.02.2022 г., 21:59 ч.

Пиян съм аз 

  Поезия
355 0 2

Не съм пиян от виното червено,
което много бързо ме опива.
Не съм пиян от неговата нежност,
която в мойте жили днес лудува.

 

Не съм пиян от думите на халост,
които се забравят в миг един.
Дори във рима, няма го сърцето.
Та те са просто дух неуловим.

 

Пиян съм от очи кафяви, тежки,
пронизващи ме в мрака на ноща.
Пиян съм днес и утре и вовеки.
Пиян съм аз от думата жена.

© Григор Колев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??