Feb 20, 2022, 9:59 PM

Пиян съм аз 

  Poetry
356 0 2

Не съм пиян от виното червено,
което много бързо ме опива.
Не съм пиян от неговата нежност,
която в мойте жили днес лудува.

 

Не съм пиян от думите на халост,
които се забравят в миг един.
Дори във рима, няма го сърцето.
Та те са просто дух неуловим.

 

Пиян съм от очи кафяви, тежки,
пронизващи ме в мрака на ноща.
Пиян съм днес и утре и вовеки.
Пиян съм аз от думата жена.

© Григор Колев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??