2.04.2024 г., 15:08 ч.

Пиянско 

  Поезия » Хумористична
63 0 0

Под сливата седнах,

нагоре погледнах

и реших да пия

вино с дреболия.

 

Слънцето печеше,

не ми се ядеше.

Винцето-вървежно,

пийвах го прилежно.

 

Почна да смрачава.

Прищя ми се тогава.

Залапах дреболия.

Пуста лакомия! 

 

 

Студено взе да става...

Нямах си представа

що още питиета 

да пийна със мезета.

 

Признавам-се натрясках.

Не помня колко ласках.

Как тази Одисея

пред вас да я възпея?

 

© Георги Янков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??