23.03.2010 г., 19:00 ч.

Плаче старата върба 

  Поезия » Бели стихове
1547 1 0

          ПЛАЧЕ СТАРАТА ВЪРБА

 

Плаче старата върба

за детски мили спомени,

където палави деца

тичат на воля в  битието палаво.

 

Плаче старата върба

за реката чиста ,

където весело бълбукаше,

воден хор - далечен свят.

 

Плаче старата върба

за живота си спокоен,

където весела тълпа

се разхожда под парещото слънце.

 

Плаче старата върба

от деца, които нямат детство,

от реката, черна-помътняла,

с вече с тъжна песен,

от живот размирен и времето разделно,

от зли помисли, зли пътища,

зли речи и зли хора.

 

                                                             Елена Панталеева Бартенева /Йовевска

                                                                         гр.Ловеч

© Елена Йовевска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??