ПЛАЧЕ СТАРАТА ВЪРБА
Плаче старата върба
за детски мили спомени,
където палави деца
тичат на воля в битието палаво.
Плаче старата върба
за реката чиста ,
където весело бълбукаше,
воден хор - далечен свят.
Плаче старата върба
за живота си спокоен,
където весела тълпа
се разхожда под парещото слънце.
Плаче старата върба
от деца, които нямат детство,
от реката, черна-помътняла,
с вече с тъжна песен,
от живот размирен и времето разделно,
от зли помисли, зли пътища,
зли речи и зли хора.
Елена Панталеева Бартенева /Йовевска
гр.Ловеч
© Елена Йовевска All rights reserved.