16.01.2024 г., 16:35 ч.

Платено 

  Поезия » Любовна
236 5 14

 

Ще си купя цигари и билети за влака,

20 лв. червило – той все пак ще ме чака,

ще платя и хотела, ще му купя кафето.

Ако звънне жена му – дано дава „заето“.

 

После много безплатно ще се любим три часа,

по цигара ще пушим – що за тясна тераса…

Ще го гледам в очите, ще се чувствам по-млада,

Ще си мисля „Какво пък, заслужавам награда“

 

После всичко обърках – станах крехка, ранима.

Всяка вечер сънувах, че е с мен, че ни има.

Бих го купила целия или само ръцете,

или само усмивката – знам не може и двете.

 

Ще платя нова рокля и ще ида на кино,

ще си купя вечеря и бутилка със вино.

Ще спечеля от тотото, може пък и да стане…

На кого да платя днес със мен да остане?

© Веселина Цакова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??