17.05.2014 г., 9:24 ч.  

Пленявам,.. но оказвам се пленен!? 

  Поезия » Философска
479 0 1

Пленявам,..
но оказвам се пленен!?

Не! Не трябва още да заспивам
в люлката стакана на нощта!
Въпреки, че в звездната си пелерина
се родея със звезди и небеса!

Нека любовта безспирно блика
над простори, дни и светове,
и с криле на пъстра чучулига
се издига до слънца и богове!

Зная на душата рая, зная ада!
Виждам съкровената мечта!
Също зная: с меч, любов и вяра -
ставаш щит! За някого съдба.

 

Лъчиста

© ЛЪЧИСТА Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Харесах!Може би първият куплет би звучал по-добре така:
    ..."в люлка изтъкана от нощта...",но това е само мое мнение.Поздравления!
Предложения
: ??:??