1.12.2012 г., 23:15 ч.

Плетачка 

  Поезия » Хумористична
490 0 0

            Плетачка

 

Съседка вчера ме попита

що правя в тази зима мразовита.

Аз отвърнах, че от скука

ще плета на една кука.

Акълът ми взе, че изкука,

но помня плетки, та на слука!

Синджирче правя бод по бод,

пълнежът нисък е на ход.

Така плета си доста време,

но като че ли ми се дреме.

За малко аз очи приворя

и пак със плетката се боря.

Висок пълнеж, наметка, свивка -

изплетох някаква завивка.

Обаче плетката ми е нефелна,

не става ни за гащи на петела,

ни на куче за зимна фанела:

размер като за кукла Барби.

Е, имам си и други дарби!

 

© Василена Т Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??