2.09.2020 г., 9:10 ч.

По циферблата на лицето 

  Поезия » Друга
456 0 0

Времето -
лечител и(ли) убиец?
Така ми се искам да знам.
Казват – попитай търпението.
Е онази сълза, която се вие
по циферблата на всяко лице.
Достига бавно ръба на отражението.
След това логично пропада 
и се губи.
Все още никой не знае къде.

 

А аз се чудя,
ако спра да отброявам секундите
и забравя изобщо да смятам
всяка липса, разстояние, трудност,
дали ще се излекувам от теб някога?
Или така ще убия и двамата...
Всичко е безпредметно,
щом няма кой да обича и страда.

 

Всяко терзание е още в сълзата.
Пропадам.
 

© Надежда Тошкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??