8.10.2007 г., 16:19 ч.

По детски нежно:) 

  Поезия
615 0 6
Ти, безценно на света,
можеш ли да правиш чудеса?
Кажи ми как се казваш -
защо тъй плахо се показваш?

Аз съм малка теменужка,
но си нямам моя дружка.
Стани ми ти приятелка добра
и ще направя милион чудеса,
специално ще са те за теб,
по-хубави от пчелен мед!

Добре, но много се съмнявам,
едно желание си имам
и то за сбъдване е  трудно,
дори ще ти се стори и абсурдно!

Поръси ме само с росни капки,
че започвам да умирам,
а аз ще ти помогна за отплата,
нищо, че съм малка сред полята!

И капки росни поляха теменуга
и тя бе по-красива от всяка друга.
С нозе достигаше тревата,
в девойка я превърнали полята!

Така намери си  тя  дружка -
момичето с едничката мечта -
мечта да има мъничка сестрица
с теменужена душа!
Тъй мила и красива, тъй нежна и добра,
от цветенце преродила - закърмена с чиста роса!

© Станислава Янкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??