25.11.2009 г., 20:44 ч.

По Коледа 

  Поезия » Друга
548 0 0

По Коледа

 

Казват, че по Коледа се случват чудеса
че всичко недушевно оживява.
И някъде далече в тези сини небеса
болката отлита и остава.

Но защо боли ме? И стяга ме сърцето.
Защо, погледна ли навън, 
виждам мъка във лицето на детето,
останало без дом и топъл сън.

Винаги пресяда ми, когато ям
и, щом отпия, се задавям. 
Погледна ли го, искам да му дам -
на скитника храната подарявам.

Не са ми нужни ни храна,
ни сън, ни дрехи дори.
Щом има хора, които копнеят
за малко топлинка, но уви.

Казват, че по Коледа се случват чудеса,
че всичко недушевно оживява.
Но тези хора не знаят какво е това.
и мистерия за тях остава.

© Даниела Илчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??