13.05.2021 г., 17:54 ч.

По котешки си трая 

  Поезия » Любовна
341 3 5

Как дълго помни нежната ми кожа,
и ласките поглъща - зажадняла.
В душата ми, удобно разположен,
дори не си помисляш за раздяла.

Сърцето ми, превърнало се в ъгъл,
сега и утре сенки приютява.
Един поет, сам себе си излъгал,
танцува валс. Каквато е такава,

разсеяна, сърдита, разпиляна,
и никога не е една и съща.
Любов... Вратата тръшна отзарана.
В прегръдките си, винаги сме вкъщи.

А котката се гуши вън, на прага
и сякаш с нокътче отпуска края.
Срещу любов, раздяла не помага,
това го знам... По котешки си трая.

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??