24.09.2007 г., 21:11 ч.

По-красива от нощта 

  Поезия
5197 1 11

Нощта е толкоз нежна и красива,
прегръща лудо влюбено града,
поляга във ръцете му, заспива,
изтрива всяка бръчка самота.

Неустоима е, разголена, нахална,
без капка свян, без грим, без суета,
така първична, истинска нахална,
копнее за любов - като жена.

И нищо по-красиво не познавам
от тази нощ, закичила звезди,
освен когато тихичко заставам
и се оглеждам в твоите очи.

© Зорница Петровска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??