3.03.2023 г., 20:14 ч.

По образ и подобие (Сънотворна утопия) 

  Поезия
135 0 0

Вече крайно е време

и ние да реагираме,

като изпровокираме

(по наш си сценарий)

завръщане на македонските българи

светкавично – бърже в България,

отсам Струма,

наведнъж и завинаги

чрез ... бежански бум.

 

Тъй хем ще си ги приберем

до един в Родината,

хем ще им спестим

туй мъчително тътрузене към Евросъюза.

( А албанците? – тях

ще изтикаме отвъд Адриатика)

 

Проблемът обаче е:

как да подучим Вучич

(сиреч идеята да му пробутаме)

да повтори на Балканите

в миниатюра

Украинската авантюра

на Путин.

... Ала ...

без война реална.

© Вълчо Шукерски Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??