23.10.2008 г., 18:01 ч.

По-прекрасна аз не зная 

  Поезия » Любовна
930 0 4

Аз не зная друга, мила,

по-красива и добра

и едва ли друга има

по-сияйна на света.

Тъй сияйна е луната

в пролетната тиха нощ,

разпиляла по земята

сребърни лъчи в разкош.

С тънка снага трепетлика

тъй се кърши и играй -

нежно-златен стрък иглика

в слънчеви лъчи сияй.

В твоя поглед изумруден

слънце трепетно блести -

порив нежен - теменужен

вечно в погледа трепти.

Като в утрото росата

с златно-пурпурни лъчи,

озарена по тревата,

милва, трепка и гори...

По-прекрасна аз не зная

друга, скъпа, на света.

Тъй сияйна във безкрая

грее сребърна звезда...

 

© Христо Оджаков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??