30.05.2006 г., 22:06 ч.

По сивите пътеки 

  Поезия
513 0 5
По сивите пътеки капе дъжд.
Над сивите пътеки сиви облаци.
В далечината скътаното село,
До него, посивялото му гробище.

По сивите пътеки бавно крача
Опитвам се да вкуся сладостта
На мястото,в което вековете
се сливат със тревата и пръстта.

По сивата пътека идва старец.
Усмихва се със тихо “Добър ден”.
По сивата пътека продължава,
И пак оставам сам.

По сивите пътеки капе дъжд.
Над сивите пътеки сиви облаци.
И все по-далечно става селото,
и неговото, посивяло гробище.

© Ясен Крумов- Хенри Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??