16.06.2018 г., 17:55 ч.

По случай Деня на стареца 

  Поезия » Еротична, Пейзажна
429 0 0

По случай деня на стареца

 

Когато ти си млад е всичко лесно,

нещата те са по вода,

но кокто е на всички ни известно,

във Старостта не е така!

 

Аз чувам често да се казва,

че възраста не е порок,

но тръгна ли да го доказвам,

аз виждам, че е тежък срок!

 

Не щото носи тежки изненади,

от здравен или друг аспект,

а времето  лишено от награди,

живота в него никак не е лек!

 

Не ни приемат даже синовете.

И внуците не мислят като нас!

Не гледиме света от върховете

и не се радваме на власт!

 

А пък това ни мачка по фасона

и сваля ни  на дъното съвсем!

Децата ни превземат трона,

а ний не щем да го дадем!

 

01.10.2012г. София

 

 

 

 

 

 

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??