4.04.2018 г., 14:51 ч.

По спиралата на познанието 

  Поезия
316 2 3

Научих се
да си поставям
изпълними цели
и да не плача
от умора и безсилие,
да побеждавам,
да бъда щит
и мъж,
и дракон,
ако се наложи;
да не ламтя
за земните разкоши,
да съзерцавам
как расте тревата
и как без умисъл
пълзят инсектите
по плочника
под стъпките ми.

Сега ми предстои
отново да си спомня
как да бъда
мека и ранима,
като сълза,
отронена във крайчето,
покрай носа
и ъгълчето на устата
към брадичката,
и да попивам
в дрехата,
да се разтварям
в огъня
на болката
и да умирам.

© Павлина Гатева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??