31.01.2023 г., 18:17 ч.

По стълбата 

  Поезия » Гражданска
163 1 0

Капризите на времето ни носят

по стълбата на земния живот.
Душите ни с молитва прошка просят,
въздишат и възпяват своя род.

 

Животът ни препуска по баира
на синия далечен небосклон.
Препъва се, но бори се, не спира
и стиска зъби, не издава стон.

 

Че силата човешка е безмерна
и отстоява правота и чест.
Тя няма да си тръгне лицемерна,
а с непорочен благороден жест...

 

© Наташа Басарова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??