27.10.2011 г., 14:50 ч.

По стъпките на лятото 

  Поезия » Пейзажна
508 0 7

По стъпките на лятото

 

Пясъчни целувки тихо стенат

в сини бездни - маски от сатен.

На онзи бряг в мечтаната постеля

гръмовните вълни отекват в плен.

 

И блъскат своя пристан полудял

с най-тънкия живец на своите жили.

Сякаш и светът днес им е дал

огън във мечтите многокрили.

 

Морето пази вечните им вопли

за слънце, страст и бурни мигове.

С разпилени песъчинки в нощи топли

под мастиленото гаснещо небе.

 

И днес пулсира бясно есента

с агонизиращия пукот на щурците.

В коридор от златни, хрупкави листа

в своя вечен ход през призмата на дните.

 

После мрак душите ще превземе

под лунен сърп, приплъзнал бяла сянка.

Вълните ще изплачат своето време -

солени дни и жарка морска пяна.

 

А когато в миг завият ветровете

в синьоледен шепот над света.

Резонно ще се сгушат бреговете

в най-мрачните, бездънните недра.

 

Лятото прогонено ще стене

с кадифени пръсти, огън, светлина.

И само стъпки в пясъка ще вземе

след последната пронизваща сълза.

© Галена Върбева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??