14.12.2012 г., 11:41 ч.

По тънката нишка... 

  Поезия » Любовна
435 0 2

По тънката нишка на тихия спомен

пристъпвам сега предпазливо.

Стар, нежен акорд, случайно отронен

ме връща към нещо красиво.

 

Забравено, бивше, отдавна живяно,

заключено с девет ключалки,

но светещо живо. Неистово рано

потънало в дните ни малки.

 

Надявам се тайно пътека към него

внезапно насън да открия

и недоволното пламенно Его

във двете му шепи да скрия.

 

Това скъпо нещо, отдавна изтляло,

било е любов и навярно

било е прекрасно и чисто начало

със клетви за страст и за вярност.

 

Как искам сега тази обич да върна

да ù се отдам отначало

и старите чувства за миг да прегърна –

частица от моето цяло.

© Нина Чилиянска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Лее се като музика и е много, много красиво!
    С голямо удоволствие прочетох!
  • Изключително красиво написано... За пореден път съм силно впечатлена и удивена от Вашата поезия...
Предложения
: ??:??